nazaninan
  • ANA SAYFA
  • PROFİLİM
  • SİTE HARİTASI
  • ZİYARETÇİ DEFTERİ
  • İLETİŞİM




Picture
Durmadan ve durmadan ilerlemeliyiz
Bir başka yoğunluğa doğru
Daha yüksek bir birleşme, daha derin bir birlik için
Karanlık, soğuk ve bomboş ıssızlıklar arasında,
Dalgalar ağlar, rüzgar ağlar, sonsuz suları
Yelkovankuşuyla domuzbalığının.
Sonumdadır benim başlangıcım.

Thomas Stearns Eliot
The Four Quartets
Picture
Picture
KARMA DOKTRİNİ

Felsefesi Ve Uygulamasına Dair Bir İnceleme 
 
       Yazar, Swami ABHEDANANDA, İnsan hayatı ve karakteriyle ilgili
çeşitli Karma problemlerini ele aldığı kitabında her çeşit
insanın ve hayvanın karşı karşıya kaldığı kaçınılmaz bir yasa olan
Karma Yasası’nı aşmanın bütün varlıkların en yüksek
ve en yüce hedefi olduğunu söylüyor. Kitap, yazarın
Amerika’da yaptığı konuşmalarından derlenmiş.
     Bhavat Gita’dan alıntılarla başlayan sekiz bölümden ilk dört bölümde
Karma Yasası, dayandırıldığı diğer evrensel yasalarla birlikte inceleniyor.
Eklenen son iki bölüm ise yazara sorulan soruların cevaplarını içeriyor.
►►
Picture
Picture
   REENKARNASYON

     Tek-doğum teorisini savunan ve inananlar kadar reenkarnasyon
konusunda bulanık bir düşünceye sahip olanların da yarattığı sisi
dağıtan Swami ABHEDANANDA'nın "Reenkarnasyon" başlıklı kitabı
yazarın, reenkarnasyon, ruh göçü, diriliş, evrimleşme, kalıtım
konularında Amerika'da yaptığı konuşmalarından derlenmiş.
Konuşma diliyle yazılmış olması okuyucuyu yormadan
bilgilendiriyor ve karşılaştırmalı anlatımı konunun
anlaşılmasını kolaylaştırıyor.  
►►
Picture
Picture
  ŞİMDİ'NİN GÜCÜ      
 
"Batan güneşin parlak mavi bir gökyüzüyle kaplı
turuncu-sarı ışınları, özel zamanlarda, öylesine dikkat çekici
bir güzellik sunabilir ki, biz bu görüntü karşısında bir an huşu içinde donup kalabiliriz. O anın ihtişamı bizi öylesine hayran bırakır ki, gevezeliği bitmek bilmeyen zihnimiz bir an susar, böylece bizi -zihinsel olarak-şimdi ve burada'dan başka bir yere fırlatıp atamaz. O ışık dolu anda adeta, daima mevcut olan, ama nadiren tanık olunan bir başka realiteye bir kapı açılır.    

...'Ah', diye bir iç çekebilir o anda insan, ne kadar muhteşem...
keşke burada kalabilseydim. Ama,burada sürekli olarak
nasıl kalabilirim ki?" 
  ►► 
Picture
Picture
MEHER BABA

 "Her ne Arar İsen Kendinde Ara" başlıklı kitap, üstadın
özlü sözlerinden derlenmiş, bir solukta okunan ve okudukça
yazarın başka kitaplarını da okuma isteği uyandıran
ve gerçekten de söyledikleri hakkında insanı düşündüren bir kitap.
 "Tanrı Konuşur" ise; zihnin evrim sürecinin insanda mükemmeliyete ulaşımına kadarki gelişimini açıklayıp, insan zihninin evrim
sürecini de sıradan insan zihninden başlayarak insan-Tanrı bilinci aşamasına kadar anlatan ve çizimlerle desteklenmiş,
ders kitabı niteliğinde önemli bir kaynak.  
Ayrıca, bilinç düzeyleriyle ilgili terimleri de grafik olarak vermesi anlatımını açıklamasına destek oluyor.  ►►
Picture
Picture
TANRILAR OKULU 

“Bir kitap okudum hayatım değişti.” diye bir söz vardır insanların kullandığı. Yerli yersiz kullanıldığından anlam kaybolmasına uğramış talihsiz bir sözdür.  Üstelik kaybolmamış olsa bile anlamı da anlamsızdır. Hayatının değişmesi için birinin bir kitapta anlattıklarını okuman mı gerekir? Yaşadıkların, insanlar, aklın, düşüncelerin, duyguların hayatını değiştirmeye yetmez de, bir kitap mı sağlar bunu? 
     

Bu sözü bu kadar yerdikten sonra pek şaşırtıcı gelecek ama şimdi aynı sözü kullanacağım: “Tanrılar Okulu” nu okudum, hayata bakışım değişti!       

Gerçekten de yaşadıklarımı sorgulayışım, anlamlandırışım, algılayışımdaki farklılıklar kitabı okuduktan sonra oluşmaya başladı. 
►►
Picture
Picture
HAYY İBN YAKZAN     

Kendini ve gerçeği arayışın bir hikayesi olan, büyük İslâm düşünürü İbn Tufeyl'in Hayy İbn Yakzan adlı ilk İslâm romanı, okuyanı çok derinden etkileyen ve her ayrıntısı "Gerçeği Arayış" da yüzyıllar gerisinden rehberlik eden çok değerli bir kaynak.

Yalnız başına bir adada, hiç bir insan tanımadan, bir ceylan tarafından emzirilerek büyütülen ve aklını kullanaran hakikati keşfeden Hayy'ın hikayesidir Hayy İbn Yakzan romanının konusu.

İbn Tufetl, bu felsefi romanı aracılığıyla İbn Sinâ'nın Hikmet-i Meşriki adlı eserinde dile getirdiği bazı sırları açıkladığını ifade etmiş. Kendi ifadesine göre; hikaye iyi izlendiğinde Yakzan oğlu Hayy ile birlikte istenilen gerçeklere ulaşılabilinir. 
►►
Picture
Picture
A'MÂK-I HAYAL     

Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi, 1900 lerde yazmış olduğu  "A'mâk-ı Hayal" isimli romanını; "Bu kitabı, hakikat aşkıyla yanan, akılla kavranamayacak konuları merak eden insanların zevkle okuyacağı kanaatindeyim.

     ... Okuyucularımıza sunduğumuz bu hikayeler (bunların hikaye olup olmadığı iyi düşünülmelidir) eğer beğenilirse kendimizi bahtiyar sayacağız."
  önsözüyle sunmuş okuyucuya.

     Tarihin her döneminde kendini, alemdeki yerini soran, araştıran, varoluşla ilgili sorularına cevap bulmak için yaşadığı aldatıcı ortamlardan kopup bilginin peşine düşenler çıkmış insanlar arasından. Kimilerine bir rehber nasip olmuş, "ilim" e kavuşmak adına "ölünün, ölü yıkayıcısının eline teslim olduğu gibi" teslim etmişler kendilerini rehberlerine.  
►►
Picture
Picture
TUESDAY LOBSANG RAMPA

Tibetli doktor, lama ve gizemli bilgilerin sahibi Tuesday Lobsang Rampa, ülkemizde yeterince tanınmayan ancak kitapları Batı'da en çok satanlar listesine girmiş, dünyaca ünlü bir yazar. Kitaplarının konusu, kendi deneyimlerinin, sahip olduğu ezoterik bilgilerin, aldığı okült eğitimin ve inanılmaz hayatının hikayesi. 
     

Rampa'nın okuyucusuyla paylaştığı deneyimleri ve açık
bir anlatımla sunduğu ezoterik bilgiler yeterli ruhsal bilgiye sahip olmayanlarca fantastik karşılanabileceğinden, yazdıklarının bizzat kendi deneyimleri ve gerçekler olduğunu kitaplarının önsözlerinde şu cümlelerle dile getirmiş:  ►►
Picture
Picture
TİBET'İN GENÇLİK PINARI

"Bu kitap gençlik pınarının kadim sırlarını bulmak için uzak, gizemli Himalaya Dağları'na giden ve onu bulan bir adamın gerçek öyküsüdür!"

"Tibet'in Gençlik Pınarı", Peter Kelder'in bir rastlantı sonucu
tanıştığı ve Albay Bradford takma adını verdiği kişinin, Tibet'te kayıp bir manastırda yaşayan ve gençlik sırlarına sahip olan lamaları arayış macerasını ve öğrendiği bu gençlik sırlarını anlattığı iki ciltlik kitabıdır. Birçok ülkede en çok satanlar listesine girmiş olan kitaplar 1930 larda yayınlanmış olmasına rağmen ülkemizde çok geç farkedilmiş, ilk yayınlanışı 2002 de.
►►
Picture
Picture
 MERYEM SURESİ
Ve Erkeksiz Çocuk Sahibi Olabilmek

Meryem Suresi'nin Arabi yorumunu okuduğumda hem bu surenin tefsirleri arasında  daha önce benzer bir tefsir okumadığım için hem de bilimin ancak günümüzde ulaşabildiği büyük bir bilgiyi yüzlerce yıl önceden Arabi'nin açıklamış olması hayretimi arttırdı. 

"Meleğin Meryem'e normal yaratılışlı, güzel suretli bir beşer olarak görünmesinin sebebi, Meryem'in nefsinin ondan etkilenmesi, ısınması, öz yaratılışının gerektirdiği şekilde hareket etmesi, etkinin hayalden tabiata sirayet etmesi, böylece şehvetinin harekete geçmesi ve tıpkı uykuda ihtilam olmak gibi inzalin gerçekleşmesi, nutfesinin rahme düşüp bundan da çocuğun meydana gelmesinin sağlanmasıdır." 
►►
Picture
Picture
KYBALİON
Ve İdris Peygamber

       Kaynağı itibariyle İlahi olan evrensel bilgiyi insanlığın başlangıcından bu yana getirmiş olan; farklı gelenek ve kültürlerde, farklı coğrafyalarda, tarihin farklı dönemlerinde değişik isimlerle tezahür etmiş “Bilginler Bilgini” bir kimliğin var olduğuna inanılır. 
 
     “Hermes” olarak isimlendirilen bu kimlik, Eski Mısır dinindeki “Toth”, İbrani dinindeki “Uhnuh”, Budizmdeki “Buda”, Zerdüştlükteki “Huşeng”, ve İslam dinindeki “İdris” peygamberle özdeşleştirilir.
       Bütün ilimlerin babası sayılan Hermes’e, “Gelmişin, geçmişin ve geleceğin efendisi” anlamındaki Hermes Trismegustus
(üç kere yüce Hermes) denilmiş. 
►►
Picture
Picture
MANTIKU'T TAYR
(Kuşların Diliyle)

 Çocukluğumuzdaki masallarda duymuşuzdur hepimiz, Kaf Dağ'ının ardında yaşayan Zümrüd-ü Anka kuşunu. Zimrüd-ü Anka, diğer adıyla Simurg, kuşlar ülkesinin padişahıdır efsaneye göre. Farklı kültürlerde değişik isimler almış bu kuşun ortak özelliği ise ölümsüz oluşu.

Kuşlar ülkesindeki kuşların efsanevi Simurg'a yaptıkları yolculuğu anlattığı, Mantıku't Tayr (Kuşların Diliyle)  başlıklı kitabında Feridüd'din-i Attar, kuşlarla simgeleyerek insanın hakikati bulma çabasını anlatır. Yola çıkmak istemeyen, yarı yolda vazgeçen ya da  güçlüklere dayanamayıp ölen kuş türleriyle  sembolleştirdiği hakikat yolunun yolcularıdır aslında. 
 ►►
Picture
Picture
SİMYACI
Ve Dairesel Yolculuk

İçinizde veya dışınızda bir yolculuk düşünün; hayatın, yaşadıklarınızın, sorgulamaların, cevap aradığınız soruların sizi çıkmak zorunda bıraktığı hayatın anlamını bulmaya dair bir yolculuk...
Bir yerden başlıyorsunuz, ilerledikçe başladığınız noktanın ne kadar gerilerinizde kaldığını görüp, başladığınız yerden gittikçe uzaklaştığınızı düşündüren, uzun, çok uzun bir yol... 
Her şeyin an'da gerçekleştiği göreceli zamanda, uzunluğunu ve harcanan zamanı her bireyin kendiliğinin belirlediği bir yol... "Az gittim, uz gittim, dere tepe düz gittim, bir de arkama baktım ki bir arpa boyu yol gitmişim!" masal tekerlemesinin anlatmaya çalıştığı gibi; bir de bakmışsınız ki, başladığınız yere dönmüşsünüz. Aradığınız başladığınız yerdeymiş! 
►►
Picture
Picture
 SİDDHARTHA      

Kral baba ileride kendi yerine geçecek prens oğlunu, hayatın zorluklarından, yokluk ve yoksunluğun çilelerinden, acılardan, hastalıklardan habersiz yetişmesini sağlar. Bunu bilinçli mi yapar bilemiyoruz. Ama, efsaneye göre; oğlunun bir gün ya büyük bir kral ya da büyük bir bilgin olacağı söylenir babaya. Dünyadaki tüm sorunlardan uzak, her şeye sahip bir şekildei saraydan fazla uzaklaşmadan büyüyüp, yetişen Siddhartha Gautama'ya gün gelir, zenginliğin, lüks hayatın, sevdiği yakınlarının verdiği mutluluk yetmez olur.

Prens oğul, Budizm'in kurucusu Siddhartha Gautama yani Buddha. Hermann Hesse, Siddhartha romanında, Buddha'nın hayatını, aydınlanışının öyküsünü anlatır. Nobel Edebiyat Ödül'lü bu roman dünya klasikleri arasına girmiş, güncelliğini hiç yitirmeyen ender kitaplardan birisi.  ►►
Picture
Picture
FİZİĞİN TAOSU

Kitabın yazarı, Fritjof Capra.
Capra, “kuramsal yüksek enerji fiziği” dalında araştırmaları bulunan, Paris, Kaliforniya
ve Stanford Üniversitelerinde dersler vermiş bir bilim adamı. Yaptığı bilimsel çalışmalarda tesbit etmiş olduğu, modern fizikle doğu mistisizmi arasındaki paralellikler Capra’nın bu kitabı yazmasına neden olmuş. Kitabın yazıldığı 1975 yılından günümüze kadar hızla devam eden bilimsel çalışmalarda birçok yeni gelişme kaydedilmiş olsa da Capra’nın vurgulamak istediği anlam yönünden hala kitabın güncelliğini koruduğu görüşündeyim.

    Yirminci yüzyılın iki önemli fiziksel keşfi olan Kuantum Kuramı ile İzafiyet Kuramının insanları doğu mistisizminin evren anlayışına zorlamakta olduğu düşüncesinden yola çıkan Capra, modern fiziksel kavramlar ile Uzak Doğu felsefeleri ve dinsel geleneklerinin temel fikirleri arasındaki ilişkiyi araştırıp, okuyucuyla paylaşmayı hedeflemiş kitabında.  ►► 
     
Picture
Picture
       HAKİKATİN ÖZÜ
        (Zübdet’ül  Hakâik)

     Anadolu’da Mevlana ve Sadrettin Konevi hazretlerinin yaşadığı, çağlar ötesine ışık tutacak eserleriyle ilim, irfan yaydığı dönemlerde Türkistan-Horasan’ın Nesef şehrinde de bir başka tasavvuf üstadı, M.Aziz Nesefi hazretleri yaşadığı bölgeyi aydınlatmış ilmiyle. Büyük üstadlar insanlara aradıklarını bulmaları için yardımcı olmak amacıyla rehber olacak eserler bırakmışlar hep arkalarında. Hekimlik mesleğinin yanı sıra hayatını hakikati aramakla geçiren M.Aziz Nesefi hazretleri de;

“Keşf’ül Hakâik”  (Hakikatlerin Keşfi)
“Beyanü’t Tenzil”
“Maksad-ı Aksâ “ (Son Gaye)
“Kitab’ul-İnsan-ı Kâmil”  gibi bir çok eser bırakmış.  ►►
Picture
Picture
ALGI KAPILARI

Eğer Algı kapıları temizlenseydi
Her şey insana, olduğu gibi
Görünürdü;

SONSUZ !

William Blake

Güney Amerika ve Meksika yerlilerinin “peyote” adını verdiği ve ilahi bir saygı gösterdikleri bir kaktüs kökünü ilk kez fark eden batı dünyası bu bitkiyle ilgili ilk incelemeleri 1800 lerde yapar. Yapılan bilimsel incelemeler sonucunda peyotenin etkin maddesinin meskalin olduğu ve meskalinin de diğer maddelerden daha az zarar vererek bilincin niteliğini derinden değiştirdiği tespit edilir.

1900 lerin ortalarında ise, bir psikologun denetiminde meskalinin bilinç üzerindeki etkilerinin araştırılacağı bir deney hazırlanır. Ünlü yazar Aldoux Huxley  kobay olarak kullanılmak üzere gönüllü olarak katılır bu deneye.  ►►
Picture
Picture



Müzik: Anouar Brahem-Ronda
Sayfa Başına Dön

ANA SAYFA    |    PROFİLİM    |    KİTAPLAR    |    HİKAYELER    |    VİDEOLAR    |    ÖZLÜ SÖZLER   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ    |    İLETİŞİM


© 2009 Nazan İnan. Her hakkı saklıdır.


Sitemin herhangi bir kurum, kuruluş, cemaatle bağlantısı yoktur. Kitap satışı, kitap veya yayınevi reklamı amacı taşımamaktadır. Bilgilendirme, bilgi paylaşımı, okumaya yönlendirme amacıyla tasarlanmıştır. Yazılar ve resimler site sahibinin yazılı izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz.

ANA SAYFAM YAP     |     SIK KULLANILANLARA EKLE
Powered by Create your own unique website with customizable templates.